NN POWER CUBE

Egyedülálló szünetmentes energetikai innováció - techikai leírás

NN POWER CUBE - INTEGRÁLT SZÜNETMENTES ÁRAMELLÁTÁSI KÖZPONT

Az NN POWER CUBE egy olyan műszaki jellemzőket, és jövőbe mutató smart megoldásokat ötvöző, moduláris felépítéssel rendelkező egység, mely képes önállóan (konténerben telepítve) vagy épületbe részben vagy egészben integrálva ellátni az adott rendszer, épület, vagy épületrész teljes, folyamatos szünetmentes áramellátását. Az egységes működés érdekében a rendszer képes ötvözni a hálózati áramot, a napelemek által termelt áramot és egy aggregátor által termelt áramot.

NON-STOP ÁRAMELLÁTÁS FELÜGYELET NÉLKÜL

A központ teljeskörű távoli felügyeletet és monitoring rendszert tartalmaz, mely minimálisra csökkenti az emberi beavatkozást. Az egységek GSM átjelzéssel és távoli internetes eléréssel kommunikálnak a felhasználóval. A rendszer teljesen redundáns, azaz bármilyen egység meghibásodás esetén is folyamatos az áramellátás az áramgenerátorok szabályozott működésének és a beépített akkumulátoroknak köszönhetően.

OKOS VEZÉRLÉS TÁVOLRÓL

A központi egység folyamatosan szinkronizálja a feszültségeket és egy mikroprocesszoros egység vezérli az áram útjait. Ez az egység vezérli továbbá a konténer hőkezelését, valamint az egyéb rendszerek összehangolt működését is. Az okos távvezérlésnek köszönhetően saját 24 órás központunkba bekötve minden eseményről rögtön értesülünk, és reagálni tudunk az esetleges hibákra, üzemzavarokra. A rendszer továbbá azonnal értesíti az illetékes szervet, vagy a saját, illetve az ügyfél műszaki egységeit, ha beavatkozás szükséges (pl. üzemanyaghiány az aggregátorban, aggregátor karbantartás adott üzemóra után, stb.).

KÖRNYEZETTUDATOS ÁRAMFELHASZNÁLÁS

A rendszer elsősorban zöld energiát használ a működéshez, és csak akkor vesz hálózati áramot, ha a napelemek már nem termelnek elegendő mennyiséget a szünetmentes működés biztosításához. A rendszer a zöld energia használatával jelentősen csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.
parallax background

KÖNNYŰ ÉS GYORS TELEPÍTHETŐSÉG

A rendszer moduláris, teljesen egyénre szabható, ezzel biztosítva a kompatibilitást akár meglévő rendszerhez illesztik, akár önállóan használják, továbbá rugalmasan bővíthető tárolókapacitás és konfiguráció szinten.

RENDSZER VÁLTOZATOK

A rendszert alapesetben egy 10 lábas konténerben szállítjuk készre szerelve, melyhez a napelemek is integrálva vannak, így könnyen mozgatható, telepíthető. A nagyobb rendszerek esetében 20 vagy 2x20 lábas konténerbe telepítünk, a napelemek pedig a földre, vagy az épület tetejére kerülnek.

A konténer extra tartalma:

parallax background

Az önálló rendszer használható katasztrófa esetén mentésirányítási központhoz áramellátásra, önálló kihelyezett víztisztító egységeknél, valamint rádiótornyoknál, ahol még nincs, vagy nem is lehet hálózati áram. Hálózati csatlakozáskor pedig szünetmentes rendszerként működtethető tovább.

A nagyobb rendszerek használatát a fentebb említett eseteken túl az alábbi helyeken javasoljuk: kritikus üzemviteleknél, kórházak, diszpécser központok, rendvédelmi szervek központjainál, szervertermeknél, adatközpontoknál, banki rendszereknél, olyan ipari berendezéseknél iparterületeken, ahol a szolgáltatói áramkiesés, áramingadozás problémát jelent a gyártásnál, pl. CNC gépek, labortechnikai berendezések, stb.

A rendszerek elérhetőek AGM, GÉL és LiFePO4 akkumulátorokkal.
Minden rendszerre 36 hónap teljeskörű garanciát adunk.
A garancia csak a kötelező karbantartás folyamatos ellátásával érvényes.

Elérhető feszültségszint és áramerősségek 1 fázison (A): 10-63A/ 230V 50Hz
Elérhető feszültségszint és áramerősségek 3 fázison (A): 16-250A/ 400V 50Hz
Elérhető áthidalási idő: 5-600 min